Brännstämplar för trä, plast, läder och gummi

Idamex brännstämpel

En brännstämpel ger en unik inbränning på trä, plast, läder, gummi och hamburgerbröd och du väljer själv vilket motiv du vill bränna in, till exempel logo, text och figurer.

Idamex brännstämpel

Brännstämpel Idamex

Även om du ska använda en brännstämpel ofta eller mer sällan så är gravyrens kvalitet det som gör störst skillnad när du ska märka på trä, plast, gummi och läder. Vad du väljer att brännmärka med är med andra ord otroligt viktigt för slutresultatet. Hos oss på Idamex hittar du en brännstämpel till dina behov. Här finns både brännstämplar för profilmärkning av möbler, stöldskyddsmärkning av verktyg och märkning på hamburgerbröd, för att bara nämna några användningsområden. Det har aldrig varit bekvämare att få till snygga brännmärkningar. Kontakta oss med dina önskemål så tar vi fram ett förslag på brännstämpel av hög kvalitet från Idamex.

Hur fungerar brännstämpeln?

En brännstämpel består av två delar, värmekällan och den graverade insatsen. Värmekällan på brännstämpeln anpassas efter storleken på den graverade insatsen. Med andra ord så kräver större brännstämplar mer effekt i brännstämpelkolven. Vid användning ansluts stämpeln till ett eluttag och efter ca: fyra till fem minuter har stämpeln uppnått rätt temperatur och du kan börja brännmärka alla föremål. De första brännjärnen värmes upp över öppen eld och användes ofta till märkning av djur. Nuförtiden är de elektriska och vi har sedan 1990 levererat dessa till företag och kommuner i Sverige.

Längst ner på brännstämpeln sitter Insatsen som är i en mässingslegering och graveras med valfri text, logo eller symboler. All gravering utförs med djupgravyr för bästa resultat vid användning på trä, plast, gummi och läder. Idamex brännstämplar anpassas efter kundens användningsområde, t.ex. hamburgerstämplar och stöldmärkningsstämplar.

Kontakta mig

Välj fast eller utbytbar text på brännstämpeln

Viktigt är att insatsen på brännstämpeln lätt går att byta ut, Välj mellan insats med fast text eller en med utbytbar text. Här har du möjlighet att vid ett senare tillfälle beställa ny insats eller fler siffror, bokstäver till din befintliga insats som har ett fack för utbytbar text. Lösa siffror och bokstäver är praktiskt vid numrering av t.ex. lådor, verktyg och andra föremål som ska numreras på ett bestående och säkert sätt. En annan möjlighet är komplettera brännmärkningen med Idamex inventarieetiketter tryckta med löpnummer och streckkoder.

Stöldmärk med ett brännstämpelkit

För att stöldskyddsmärka på arbetsplatsen behöver du ett riktigt bra brännstämpelkit. Alla föremål som verktyg, möbler, elektronik och andra stöldbegärliga saker går att skydda, viktigt är bara att de har en yta av plast, trä, gummi eller läder. Oftast räcker det med ett eget brännjärn där märkningen består av företagets namn, vi brukar rekommendera en brännstämpelbredd på ca: 40mm till märkning av handverktyg. Oftast fungerar företagets logo bra att stöldmärka med. På metallytor rekommenderar vi Idamex stöldmärkningsetiketter. Alla större företag inom byggsektorn som Skanska, PEAB, Veidekke och NCC använder våra brännstämplar för att stöldmärka och hålla ordning på verktygen.

Så här märker du med idamex brännstämpel

Du märker lätt med Idamex brännstämpel. Börja med att lägga stämpeln på det medföljande stativet och anslut sedan elkontakten till ett 220V (230V) eluttag, vänta 7-8 minuter. Nu kan du börja stämpla alla föremål som består av plast, trä, gummi och läder. Ett tips är att först provmärka på ett kasserat föremål så du får rätta känslan, därefter märker du upp alla föremål. När du är klar lägger du stämpeln på det medföljande stativet.

Hur väljer jag rätt brännstämpel?

Vi har många olika modeller att välja mellan, både små, stora, för trä, plast och hamburgerbröd. Vi har något som passar nästan alla behov och gravyrer. Väljer du brännstämpel för stöldskyddsmärkning? För alla som har problem med stölder av verktyg kan man välja våra populära verktygsbrännstämplar med djupgravyr, vilket är bra för en tydlig och djup inbränning i föremålen som ska stöldmärkas.

Våra brännstämplar för märkning på trä, plast, läder och gummi har en gravyr i mässing så att handbrännstämpeln ska bränna in perfekt på ytan. Det medföljer även ett stativ, i plåt, att lägga den varma stämpeln på, tänk bara på att dra ur kontakten när du är klar. Vi har även inventarieetiketter att komplettera märkningen med, vilket underlättar en god inventariehantering när du inte önskar beställa brännstämplar med lösa siffror.

En bra sak att tänka på när man shoppar brännstämplar är att utgå ifrån vad man vill brännmärka på och vilket antal saker som ska märkas. Om du ska märka med olika motiv kan du beställa våra klassiska utbytbara logobrännstämplar i olika storlekar. Du kan alltid byta insatsen efter behov, till exempel logo, figurer, text, m.m.

Billiga brännstämplar

Brännstämplar finns i alla gravyrer, alla typer och i alla prisklasser. Om du är på jakt efter billiga brännstämplar i bra kvalitet så är Idamex det perfekta stället - mejla din förfrågan och ange att priset är viktigt så listar vi alla brännstämplar efter pris. Länge leve billiga brännstämplar!

Alk brännstämpel

Vi graverar egen text till alla brännstämplar på marknaden, både Alk, Vici och Idamex för att bara nämna de vanligast förekommande märkena. All gravyr djupgraveras för bästa funktion och resultat vid inbränning. Alk brännstämplar tillverkas i Tyskland och Vici i Sverige. Vi har reservdelar som kolvar, värmeelement och gravyrämnen på lager i Stockholm. Vissa Alk stämplar är det för närvarande en veckas leveranstid på. Tänk på att för ett riktigt bra slutresultat vid brännmärkning krävs djupgravyr och det gäller även alla Alk brännstämplar.

Gör egen brännstämpel

Det är inte svårt att göra en egen brännstämpel, har du bara ett original, kan vi gravera efter det. Lättare original kan vi hjälpa dig med, men de svårare kräver en reklambyrå. Det är verkligen populärt med egen gravyr till brännstämpeln, oftast är det till brännmärkning av logo på trä, stöldskyddsmärkning av verktyg och numrering av plastlådor för att bara nämna några användningsområden för ett eget brännjärn. Under de senaste åren har vi levererat hamburgerstämplar för inbränning av egen logo på hamburgerbröd vilket ger bra reklam för företaget via sociala medier.

Hur uppfanns brännstämpeln?

Det började för länge sedan med en järnbit utformad med ett bomärke och ett skaft. Brännstämpeln upphettades under öppen eld för att vid rätt temperatur användas till märkning på trä och skinn. Idag har brännstämplarna fått ett vidare användningsområde. Vi ser möbeltillverkare som använder brännstämpeln för att kvalitetsmärka sina produkter. Byggföretag och hantverkare som stöldskyddsmärker alla verktyg. Restauranger som bränner in logo på hamburgerbröd eller reklamfolk som vill skapa en trendig inredning med inbrända logotyper på vissa detaljer.

Missa inte:

Det sker omfattande verktygsstölder i Sverige

Brännstämpel - tips

Inventarieetiketter