Brännstämplar för trä, plast, läder och gummi

Idamex brännstämpel

Idamex brännstämpel

Brännstämpel Idamex serie QA-3478

Även om du ska använda en brännstämpel ofta eller mer sällan så är gravyrens kvalitet det som gör störst skillnad när du ska märka på trä, plast, gummi och läder. Vad du väljer att brännmärka med är med andra ord otroligt viktigt för slutresultatet. Hos oss på Idamex hittar du en brännstämpel till dina behov. Här finns både brännstämplar för profilmärkning av möbler, stöldskyddsmärkning av verktyg och märkning på hamburgerbröd, för att bara nämna några användningsområden. Det har aldrig varit bekvämare att få till snygga brännmärkningar. Kontakta oss med dina önskemål så tar vi fram ett förslag på brännstämpel av hög kvalitet från Idamex.

Hur fungerar brännstämpeln?

En brännstämpel består av två delar, värmekällan och den graverade insatsen. Värmekällan på brännstämpeln anpassas efter storleken på den graverade insatsen. Med andra ord så kräver större brännstämplar mer effekt i brännstämpelkolven. Vid användning ansluts stämpeln till ett eluttag och efter ca: fyra till fem minuter har stämpeln uppnått rätt temperatur och du kan börja brännmärka alla föremål. De första brännjärnen värmes upp över öppen eld och användes ofta till märkning av djur. Nuförtiden är de elektriska och vi har sedan 1990 levererat dessa till företag och kommuner i Sverige.

Längst ner på brännstämpeln sitter Insatsen som är i en mässingslegering och graveras med valfri text, logo eller symboler. All gravering utförs med djupgravyr för bästa resultat vid användning på trä, plast, gummi och läder. Idamex brännstämplar anpassas efter kundens användningsområde, t.ex. hamburgerstämplar och stöldmärkningsstämplar.

Kontakta mig

Välj fast eller utbytbar text på brännstämpeln

Viktigt är att insatsen på brännstämpeln lätt går att byta ut, Välj mellan insats med fast text eller en med utbytbar text. Här har du möjlighet att vid ett senare tillfälle beställa ny insats eller fler siffror, bokstäver till din befintliga insats som har ett fack för utbytbar text. Lösa siffror och bokstäver är praktiskt vid numrering av t.ex. lådor, verktyg och andra föremål som ska numreras på ett bestående och säkert sätt. En annan möjlighet är komplettera brännmärkningen med Idamex inventarieetiketter tryckta med löpnummer och streckkoder.

Förhindra stölder med ett brännstämpelkit

För att förhindra stölder på arbetsplatsen behöver du ett riktigt bra brännstämpelkit. Alla föremål som verktyg, möbler, elektronik och andra stöldbegärliga saker går att skydda, viktigt är bara att de har en yta av plast, trä, gummi eller läder. Oftast räcker det med ett eget brännjärn där märkningen består av företagets namn, vi brukar rekommendera en brännstämpelbredd på ca: 40mm till märkning av handverktyg. Oftast fungerar företagets logo bra att stöldmärka med. På metallytor rekommenderar vi Idamex stöldmärkningsetiketter. Alla större företag inom byggsektorn som Skanska, PEAB, Veidekke och NCC använder våra brännstämplar för att förhindra stölder och hålla ordning på verktygen.

Så här märker du med idamex brännstämpel

Du märker lätt med Idamex brännstämpel. Börja med att lägga stämpeln på det medföljande stativet och anslut sedan elkontakten till ett 220V (230V) eluttag, vänta 7-8 minuter. Nu kan du börja stämpla alla föremål som består av plast, trä, gummi och läder. Ett tips är att först provmärka på ett kasserat föremål så du får rätta känslan, därefter märker du upp alla föremål. När du är klar lägger du stämpeln på det medföljande stativet.

Hur uppfanns brännstämpeln?

Det började för länge sedan med en järnbit utformad med ett bomärke och ett skaft. Brännstämpeln upphettades under öppen eld för att vid rätt temperatur användas till märkning på trä och skinn. Idag har brännstämplarna fått ett vidare användningsområde. Vi ser möbeltillverkare som använder brännstämpeln för att kvalitetsmärka sina produkter. Byggföretag och hantverkare som stöldskyddsmärker alla verktyg. Restauranger som bränner in logo på hamburgerbröd eller reklamfolk som vill skapa en trendig inredning med inbrända logotyper på vissa detaljer.

Missa inte:

Det sker omfattande verktygsstölder i Sverige

Brännstämpel - tips

Inventarieetiketter