Stöldmärkning/Idamex - XIS

Stöldmärkta föremål är mindre stöldbegärliga

Denna stöldmärkning har utgått och ersätts av iQ-standard

Idamex - XIS stöldmärkningsetiketter är perfekta för stöldmärkning av datorer, skärmar, mobiler, mm. Du märker lätt all IT-utrustning på företaget och förhindrar därmed stöld och förlust av stöldbegärlig utrustning.

Etiketten har en varningstext och går att trycka med streckkod och företagsnamn. Den permanenta märkningen, organisationsnummer och inventarienummer etsas lätt in i det märkta föremålet. Stöldmärkningen går ej att avlägsna utan att göra en kraftig åverkan på det märkta föremålet.

Kontakta mig

Specifikation Idamex - XIS stöldmärkning

Vit petsäker XIS stöldmärkningsetikett som finns i storlekar 22x80, 22x60 och 19x45mm. Märkvätska, instruktion och varningsskyltar medföljer, varje märkning tar ca 2 minuter att utföra.

Så här märker du

Applicera stöldmärkningsetiketten på föremålet som ska stöldmärkas. Pensla på märkvätskan över de perforerade hålen i etiketten. Avlägsna sedan den blå skyddstejpen som ligger över stöldmärkningsetiketten. Nu är märkningen klar. Sätt sedan upp den medföljande varningsskylten på ytterdörren.

Vilka föremål ska man märka?

Ett bra tips är att stöldmärka alla föremål över ett visst inköpsvärde. Man framförallt ska du märka datorer, skärmar, skrivare och annan IT-utrustning. Fundera gärna på vilka problem en eventuell stöld ställer till med, data/information som försvinner, problem att köpa in och installera ny utrustning.

Dagens IT-utrustning har ofta metallskal i stället för plast och då ska du välja Idamex-Brickan. Om det är verktyg ni vill stöldmärka så rekommenderar vi en brännstämpel.