Stöldmärkning

Idamex - stöldskyddsmärkning

Stöldmärkning-Idamex-brickan

Idamex-brickan, en effektiv stöldmärkning som lämnar synbara spår efter försök till borttagande från det märkta föremålet. Ett permanent stöldmärkningssystem i toppklass som används framgångsrikt av företag, kommuner, landsting, universitet och skolor. Spårbart av polis och försäkringsbolag. Läs mer

Kontakta mig

Idamex - stöldskyddsmärkning

Vi vet alla att stölder är vanligt och stöldmärkning kan göra stor skillnad för att förhindra stölder av datorer, IT-utrustning, mobiler och övriga inventarier. det är både enkelt och prisvärt att stöldmärka företagets saker. Vad du väljer att märka med är med andra ord otroligt viktigt för säkerheten. Hos oss på Idamex hittar du all stöldmärkning du behöver. Här finns stöldmärkning för datorer, verktyg och möbler, i olika utföranden. Välj mellan Idamex-brickan, Idamex-EASY och brännstämplar i olika storlekar. Välj vilken stöldmärkning som passar era behov!

Hur uppfanns stöldmärkningen?

Stöldmärkning blev aktuellt under början av 1990-talet. Stölder av datorer blev ett återkommande problem. Att stöldmärka företagets inventarier och förbättra skalskyddet blev räddningen för många företag, skolor och kommuner. Den första stöldskyddsmärkningen bestod av en gravyrpenna, företagets organisationsnummer ristades in på alla föremål, vilket tog en evinnerlig tid och skapade stor frustation. Därefter kom stöldmärkningsetiketterna som var perforerade med organisationsnumret och en etsande vätska penslades över hålen, somliga tyckte det var kladdigt att hålla på med. Idag har vi en ny typ av stöldmärkning som vulkaniseras fast på det märkta föremålet med hjälp av medföljande lim, Vid försök till borttagande lämnas väl synliga spår på t.ex. datorn.

Märk med ett permanent stöldmärkningssystem

För att vara riktigt trygg behöver du ett permanent stöldmärkningssystem. Hur ett sådant ska se ut kan skilja sig lite beroende på om ni redan har en bra inventariekontroll eller inte, men det finn dock några saker du kan utgå ifrån. Det basala i ett stöldmärkningssystem är att förhindra stölder och att upphittade föremål lämnas tillbaka till er. En annan aspekt är inventariehanteringen, behöver ni en egen nummerserie till anläggningsregistret? Vi kan utforma stöldmärkningsetiketterna efter era önskemål, egen logo, text och nummerserie är inga problem.

Vilken stöldmärkning passar till företaget?

Vilken stöldmärkning som passar till företaget beror självklart på vilka föremål som ska skyddas mot stölder. För teknik som datorer och IT-utrustning väljer du Idamex-brickan eller Idamex-EASY. Verktyg och maskiner med enbart metallytor kräver Idamex-EASY. För märkning av handverktyg av plast och möbler i trä rekommenderar vi Idamex brännstämplar.

Hur beställer man stöldmärkning?

Vill du veta mer om våra stöldmärkningsprodukter? Gör ett överslag över ert behov och mejla Idamex på info@idamex.nu så tar vi fram ett förslag på stöldmärkning som är anpassat efter era behov. Vi erbjuder även varningsdekaler för att skydda ert företag från stölder. Detta rekommenderas främst till ytterdörrar, och fönster i markplan. Du vet kanske att vår permanenta stöldmärkning, Idamex-brickan och Idamex-EASY är spårbar av polis och försäkringsbolag, vilket innebär att upphittade föremål snabbt kan lämnas tillbaka till er.

Varför är stöldmärkning så bra?

Först och främst vet vi att stöldmärkta föremål blir inte lika intressanta att stjäla. Men vi får inte glömma att i dagens rörliga samhälle har stöldskyddsmärkningen även en annan uppgift, alla mobila föremål som lämnar kontoret och kanske glöms eller förloras någonstans går att spåra tillbaka till er. Dagligen upphittas stöldmärkta föremål på restauranger, i bussen, på tåget bara för att nämna några platser och tack vare den lilla stöldetiketten kan de lämnas tillbaka till ägaren.

Missa inte:

Stöldmärkning Idamex-brickan

Stöldmärkning Idamex-EASY

Brännstämpel till verktyg