Hur fungerar streckkodsetiketter?

Hur fungerar streckkodsetiketter

En bra uppfinning

Streckkodsetiketten kom på 1940-talet och består av en massa streck tryckta på etiketten. Den vita ytan reflekterar ljus och den svarta absorberar ljuset. Med en streckkodsläsare läses varje streckkod av på ett snabbt och enkelt sätt. Under 1970-talet användes streckkodsetiketter mest inom dagligvaruhandeln men idag har den ett mycket spritt användningsområde.

Det fins många streckkodsstandarder att välja på, Idamex föredrar Code128 som är en modern kod. Den kräver lite utrymme och har hög säkerhet.

Du måste även välja etikettmaterial, petsäkert eller vanlig vinyl? Viktigt är dock att streckkodsetiketten sitter kvar på den märkta ytan och inte släpper från underlaget. Många av våra kunder föredrar de petsäkra etikettmaterialen som även har en mycket bra häftförmåga.

Oavsett om det är första gången du inventerar alla inventarier eller inte, så måste en inventarieförteckning upprättas. Fördelen med Idamex streckkodsetiketter är att du scannar alla föremålen direkt in i ett anläggningsregister eller excel fil.

Har du ett stort antal inventarier så vinner du mycket tid på att beställa inventarieetiketter med streckkoder tryckta på etiketten. Även Idamex stöldmärkning går att få med streckkoder på etiketten.

Mer information om Idamex streckkodsetiketter hittar du här.

Streckkodsetiketter som stöldmärkning

Till en dator finns det stöldmärkning, inventariemärkning och plombering att välja mellan. Stöldmärkning ger en bestående märkning som ej går att utplåna utan åverkan på den märkta datorn.